Try-out Tuinbeestjesboeken gemist? Bekijk ze hier!

In de Tuin van Kapitein Rommel, stop 10 van de Kunstfietsroute Castricum 2024 was het dit weekend een heerlijk feest van kunst en natuur. Los van de lommerrijke tuin waar het altijd goed toeven is, viel er voor jong en oud heel wat te ontdekken en te bewonderen: prachtige en olijke keramieken beelden van loopeenden en mollen van Jola Geldermans, lieflijke klanken, wol en warmte van Marije Samuels, boeiende houten sculpturen van Anja Jonker en de houthakgroep van Perspectief, inspirerende installaties van Cor Nelis en Mireille Schermer en dat alles geweldig mooi omlijst door de ontroerende en feestelijke zang en muziek van het trio Kamilliedjes.

Jeltje Heideman-Feenstra en Susanne van Reenen waren ook van de partij met een try-out van een speurtocht naar hun houten Tuinbeestjesboeken, waarin de mijmeringen van dichter Susanne over tuinbeestjes in woord gepaard gaan met de verbeelding van illustrator Jeltje in kleurrijke schildering.

Het aanwijzen van al dat kleine, boeiende en weerloze leven voelen ze beiden als een roeping en noodzaak: “Oog krijgen voor al die diertjes die ons omringen, met wie we de aarde delen, ze echt leren kennen, dat doet ons een stapje opzij voor ze maken. En dat is nodig. Niet alleen voor die diertjes, maar ook voor onszelf. We hebben al die kleine diertjes hard nodig. Zij niet ons, maar wij hen wel.”

Voor wie graag tuiniert dan ook een dringend verzoek van Jeltje en Susanne, alsook bezoeker en ecologisch tuinier Edwin: “Stop met het verdelgen van slakken! Heb ze lief! En zet speciaal voor de slakken een rijtje hosta’s in je tuin.”

Voor wie er niet bij kon zijn, bekijk de speurtocht naar de Tuinbeestjesboeken hier. Download de pdf hieronder, klik op de cijfers op de zoekkaart en de boeken openen zich.

De Tuinbeestjesboeken kwamen tot stand met ondersteuning van Boekhandel Laan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *